Instalacions Vilanova i la Geltru Casa Roset

REFORMES DOMÈSTIQUES. CONSELLS PRÀCTICS

Fer reformes a casa és com preparar una llistat de convidats a una boda. Al començament parteixes del ferm convenciment de fer “una cosa senzilla pels amics i familia” i al final t’adones que estàs organitzant un esdeveniment multitudinari propi de la noblesa. Amb les obres passa quelcom semblant. Al principi només vols canviar la tassa del vàter perque goteja i al final rehabilites tota la vivenda. Aquí et proposem una pauta molt bàsica per aconseguir que fer obres a casa no sigui un mal de cap.

 

 Definir el projecte: primer pas.

El primer que hauríem de fer es dedicar un temps a decidir què és el que volem fer. Encara que pugui sembla una obvietat, tenir clar què volem i què no, ens permetrà concentrar la nostra dedicació en allò que necessitem i plantejar-ho de la forma més adient i ordenadament.

A més a més, aquest primer pas ens força a fer un exercici i reflexió per diferenciar allò que és urgent, del què és important i del que ens agradaria aprofitar per fer.

Segurament serà allò urgent el que ens ha mogut a prendre la decisió de fer obres a casa, i certament, és un bon moment per aprofitar i aplicar aquelles millores que considerem importants.

Per últim, i si el pressupost o el temps que podem dedicar a fer obres en ho permeten, no es descarta aprofitar per fer altres actuacions a la vivenda que ens complaguin o en millorin el confort.

No es tracta de minimitzar les obres, sinó de fer el què realment fer i no deixar-nos portar. Així doncs, preguntem-nos abans: Què volem aconseguir?

Un rentat de cara

L’actuació menys invasiva i la que menys afecta en profunditat a l’estructura de la vivenda. És aquella en la que intervé la renovació de pintura, enrajolat, decoració i interiorisme, o canviar alguns mobles o elements del bany, per exemple.

Si optem per aquest tipus de millores cal tenir clar si es limita a una habitació en concret o es fa tota la casa, i amb una mínima inversió es pot arribar a renovar tota la casa.

Qüestions pràctiques

En aquest segon nivell trobarem aquelles actuacions que tinguin per objecte una millor distribució de la llar. Per aquest tipus de reformes no tant sols s’haurà de buscar un bon pressupost, sinó també l’assessorament de tècnics professionals ja que estarem projectant obres en les que podrem moure envans, modificar distribucions, prestatges i armaris d’obra o instal·lació de portes correderes.

Realment la varietat de possibilitats és molt àmplia i aconseguirem millorar els espais. Igual que en l’apartat anterior, convé delimitar prèviament, quines estances es veuran afectades i a on, no cal intervernir-hi.

Per exemple, si canviem el terra enrajolat per parquet, pensar bé si volem fer tota la casa, o només algunes parts. Segons cada vivenda i estil, és molt personal. Si canviem el sistema d’il·luminació, potser només farem estances comunes i habitacions, i no cal canviar cuina i bany.

S’ha de pensar bé.

Demana informació sense compromís

  *Camps obligatoris

  Anem fins al fons.

  Si estàs en aquest estadi és que t’has liat fins al fons i has decidit fer una reforma integral de la vivenda, perseguint una millora de la qualitat de la vivenda i la seva eficiència energètica. És a dir, estarem parlant de canviar tancaments, vidres, ampliar o reduir obertures, revisar aïllaments, etc…

  Aquest serà un moment per actualitzar el certificat energètic de la vivenda i aprofitar per revisar els sistemes de calefacció i refrigeració, així com d’altres que suposarien una millora substancial en l’eficiència energètica de la llar.

   

  Repasem

  És important doncs tenir clar que el més important és planificar les obres i saber pràviament a l’inici de les obres la diferencia entre el què cal fer i el què volem fer.

  A partir d’aquí podrem iniciar el procés de cerca de professionals i industrials que ens assessorin en les diferents opcions i materials disponibles per al nostre objectiu.

  Des de Casa Roset ens posem a la seva disposició per gaudir de l’assessorament experimentat de professionals que dominen l’àmbit de la reforma de la llar i podran acompanyar-lo en la tria de materials i solucions a un preu sempre competitiu. Un equip de confiança i proper que respondrà amb un tracte atent per què se senti que algú li fa costat en un món per la majoria desconegut.


  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *