Vull un aire condicionat però no ser quin triar. Pautes per una bona elecció.

En ocasions ha pensat en instal·lar a casa un aparell d’aire condicionat per combatre les altes temperatures de l’època més calorosa de l’any. Però, com fer una bona tria del millor aparell? Aquí trobarà una breu pauta per aprendre a triar la millor opció per a casa seva.

Ja som de ple a l’estiu i després d’uns quants dies de força calor, ja ha començat a passar-li pel cap instal·lar a casa seva un aparell d’aire condicionat però té certs dubtes que el tiren enrere.

Des de Casa Roset volem posar al seu abast un coneixement adquirit després de molts anys d’experiència en l’àmbit de la refrigeració que esperem que li permetin prendre una decisió adient a les seves necessitats. En aquest article trobarà una descripció de les principals característiques que ha de tenir en compte abans de decidir-se.

Primerament ha de tenir clar quin us voldrà fer de l’aparell i quines dimensions tenen els espais que hauran de refrigerar-se. Si el què vol és refredar una part àmplia del seu domicili, principalment menjador i dormitoris, simultàniament, és recomanable pensar en la instal·lació d’un equip fix. (4 tipus diferents: terra, mural, multisplit o sostre)

casa rose aire condicionat potencia

casa-roset-aire-condicionat-models

aire-feina

aire-casa

aire-nens

Vols informació sobre aquest servei?

  *Camps obligatoris

  Arribats a aquest punt és hora de començar a pensar en el seu confort. No només volem estar frescos sinó que no volem una màquina al menjador de casa que faci un soroll infernal, oi? Comprovi doncs els decibels de l’aparell abans no sigui massa tard. Un descuit en aquest moment pot ser greu, sobretot si té pensat instal·lar l’equip al seu dormitori, on hauríem de mirar de no sobrepassar els 20dB. Si té pensat instal·lar-lo al menjador, ja no és un factor tan imperant però s’ha de tenir en compte.

  A continuació li facilitem una gràfica que li permetrà valorar els diferents ambients més coneguts en termes de decibels:

  casa roset aire condicionat soroll

  En qualsevol d’aquests casos serà important saber calcular la potència que requerirà el seu nou equip. En aquests casos recomanem un fer una senzilla operació per a esbrinar les frigories que necessitarem:

  120 fr x m2

  Aquesta dada ens permetrà saber quin equip és el que necessitem en funció de la capacitat de refrigeració que li requerirem. Per acabar d’ajustar aquest valor, és molt recomanable aplicar factors de correcció relatius a la qualitat de l’aïllament de l’estança, quantitat d’obertures a l’exterior, escales, etc…

  A continuació li recomanem que tingui en compte el consum del seu aparell. Abans de decidir-se revisi el certificat energètic de l’aparell. Aquesta informació li permetrà saber la capacitat de l’aparell per a optimitzar el consum d’energia, la qual cosa li pot evitar endur-se una sorpresa a la propera factura del subministrament.

  Així doncs, els sistemes més eficients seran els etiquetats amb A++, A+ i A.

  casa roset aire condicionat eficiencia energetica

  El preu. Ja ha arribat el moment de parlar del cost de l’aparell. Ja sabem que volem un aparell potent, que consumeixi poc i que sigui silenciós, però ens topem amb el problema que aquest equip és car. Si no volem assumir un cost tant elevat és l’hora de començar a fer ajustaments i de renunciar a algunes de les seves característiques òptimes en benefici d’un preu més raonable.

  En funció de les característiques de l’equip i en funció de l’època de l’any en la que faci la compra, els preus poden oscil·lar en un ventall de…

   

  Òbviament, a aquests preus s’hi ha d’afegir el cost que pugui derivar-se de les obres d’instal·lació que poden variar en funció de múltiples factors.

  Aire condicionat portable, una bona alternativa?

  Ràpids i versàtils per petites i mitjanes estances, s’han convertit en l’opció preferida de molts usuaris atrets pel reclam d’un preu inicial més baix, però, són realment una bona alternativa?

  casa-roset-aire-condicionat-portatil

  3 raons per pensar-s’ho dos cops.

  1. Són poc eficients.La seva principal virtut és dur-los amunt i avall per casa sense haver d’estar fixes en un punt. Aquesta mobilitat provoca que la seva sortida a l’exterior per expulsar l’aire calent, tampoc sigui fixe i s’acabi fent per una finestra que sempre queda entre-oberta i dificulta la refrigeració de l’estança.
  2. Consum elevat. Al final és com anar amb l’aire condicionat del cotxe posat i les finestres baixades. Per estar mínimament fresquets dins els cotxe, s’ha de posar l’aire molt fort, i això vol dir un consum intensiu d’energia, que a final de mes, es converteix en un import monstruós a la factura del subministrament elèctric.
  3. El soroll.La seva mida reduïda provoca que el mecanisme treballi forçat i això provoca que aquests aparells siguin més sorollosos fins al punt de ser molestos. A la nit són realment molt poc recomanables.

   

  Esperem que aquest article hagi contribuït a difondre les consideracions bàsiques sobre els aires condicionats, però si tot i això continua trobant complicat prendre una decisió, posis en contacte amb Casa Roset, i un dels nostres agents especialitzats, es posarà en contacte amb vostè.