SAPS QUIN ÉS L’ELECTRODOMÈSTIC DE CASA TEVA QUE MÉS ENERGIA CONSUMEIX?

Les nostres llars i el tipus de vida que hi fem, és cada vegada més depenent de la tecnologia, i aquesta, ho és del consum elèctric. El desig de la immediatesa i la constant cerca de comoditat motiven una constant evolució de la nostra manera de viure que ara ja passa per l’ús quasi constant d’aparells amb consum energètic. Uns aparells dels què esperem un rendiment eficaç però que sovint no tenim present el volum d’energia que consumeixen, o com fer-ne un ús més responsable.

SAPS QUIN ÉS L’ELECTRODOMÈSTIC DE CASA TEVA QUE MÉS ENERGIA CONSUMEIX?

La nevera és avui dia l’electrodomèstic que més consumeix i depen directament de la seva ubicació, ja que la proximitat a una font de calor, pot fer augmentar el consum.

Obrir-la el mínim possible o permetre la circulació d’aire per seu darrere, poden ajudar a minimitzar el consum. El equips de millor qualitat comptem amb una part aïllant millorada que també contribueix a optimitzar-ne el consum.

Altres electrodomèstics que gran consum

La rentadora si s’utilitza en programes que requereixin escalfar l’aigua pot representar una despesa energètica considerable. Per aquest motiu es recomana fer servir programes curts, aigua freda i optimitzar sempre la càrrega.

El rentavaixelles, igual que la rentadora, consumeix molt ja que necessita escalfar l’aigua. El millor consell és posar-l’ho en marxa només quan sigui totalemt ple i activar els programes econòmics. Alguns estudis demostren que tot i el consum d’un rentavaixelles standar, segueix sent més rentable que el fregar els plats a mà.

Les assecadores poden convertir-se en el monstre de la factura de la llum si no s’utilitzen correctament. És imprescindible posar-hi la roba motl ben cenrtifugada i evitar posar-les en marxa per a una samarreta.

electrodomèstics-baix-consum2

Consulta el nostre catàleg d’electrodomèstics de baix consum

Demana informació sense compromís

    *Camps obligatoris

    Un altre focus de gran consum a totes les llars és el de la il·luminació. S’ha mirar de trobar l’equilibri entre la confortabilitat lumínica i un consum adequat. Analitzi bé les necessitats de llum per a cada estança i valori les alternatives existents en matèria de làmpades.

    Làmpades led

    Les més respectuoses amb el medi ambient per l’absència de tugstè o mercuri, i les més resistents al pas del temps. S’estima que tene una vida útil de 50 mil hores. Són a més a més molt eficients i consumeixen un 85% menys que una bombeta incandescent tradicional.

    Lámpades halògenes

    Una de les principals fortaleses d’aquest tipus de bombetes és que emeten una llum molt natural i comfortable. La seva vida útil no és tan llarga com els led, i només duren unes 2Mil hores amb un consum un 35% més eficient que les bombetes incandescents tradicionals. El seu principal inconvenient és que aquestes làmpedes irradien escalfor i segon on les instal·lem això pot ser contraproduent.

    bombetes-baix-consum

    Bombetes fluocompactes

    Són les que habitualment coneixem com làmpades de baix consum i, si tenen la gran avantatge de consumir molt poca energia, el seu principal inconvenient és que tarden uns segons en emetre el seu màxim de lúmens, que ja de per si sol ser una mica reduit. Per aixó no són gens recomanables per a instal·lar en espais de pas, com passadissos, rebedors, etc… ja que són estances de la casa que si s’utilitzen són durant breus instants i requereixen de resposta immediata. La seva vida útil pot oscil·lar entre les 6Mil i les 10Mil hores.

    Bombetes incandescents

    Avui dia és pràcticament impossible comprar aquest tipus de làmpedes al mercat ja que a partir de 2009 es van començar a retirar ja que el seu consum era molt elevat. Les noves solucions han aportat unes alternatives al món de la il·luminació que permeten gran varietat de elements lumínics dins les nostres llars.